top of page

Magunkról

Célkitűzéseink:

Az SMKTT célja az egész Skandinávia (Így, Svédország) területén (De, felkértek bennünket arra is, hogy karoljuk fel a többi kontinenst) tevékenykedõ írók, költõk, művészek, a tudomány különbözõ ágában dolgozó tudósok és kutatók, tanárok, egyházi személyek valamint a Magyar Közösségek munkáiban fontos szerepet betöltõ személyek bemutatása.

Fontos, hogy a felkarolt személyek alkotásait, munkáit, elismeréseit minnél többen és széleskörben megismerjék! Fontos, hogy az említett személyek tudjanak egymásról, inspirálják és támogassák egymást!

Az ÖSSZEFOGÁS szellemében, a svédországi és a skandináviai kulturális és tudományos munkakörben dolgozók kapcsolata az anyaországgal valamint az elcsatolt területeken tevékenyskedõ testvéreinkkel, elõ fogja mozdítani a magyar írók, költõk, művészek, alkotók, tudósok, kutatók,.. nemzetközi elismerését is!

Ebben segíteni fogja õket az újabb ötletek és kapcsolatok felhasználása és kibontakozása is, mely által munkáik gazdagabbá és színesebbé válhatnak.

Kapocs szeretnénk lenni a svéd/skandináviai és a magyar kulturális és tudományos élet között, mely által erõsíteni szeretnénk e nemzetek baráti kapcsolatait. Erre volt egy kitűnõ példa Anders Kaliff professzor úr könyve, mely úgy svédül, mint magyarul is megjelent!

Aktualítások

bottom of page